Opintojaksot

 

Taidelukion opetussuunnitelma

Opetussuunnitelma on lakisääteinen asiakirja, jokaisessa oppilaitoksessa tulee sellainen olla. Savonlinnan Taidelukion osalta sen hyväksyy Savonlinnan sivistyslautakunta. Asiakirjaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Kuvataidelukion opetustarjonta

Kuvataidelukion opetustarjonta käy ilmi alla olevasta linkistä.

Lukiovuosien aikana opiskelijalle kertyy luontevasti 26 opintopisteen opinnot valitsemastaan suuntautumisaineesta ja sen lisäksi 8-10 opintopisteen opinnot taidehistoriasta sekä 8-16 opintopisteen opinnot kuvailmaisun perusteista.

Suuntautumisaine valitaan 1. lukiovuoden 3. jakson alussa.

Kuvataidelukion paikalliset oppiaineet – Savonlinnan Taidelukio

Musiikkilukion opetustarjonta

Musiikkilukion opetustarjonta käy ilmi alla olevasta linkistä.

Lukiovuosien aikana opiskelija opiskelee instrumenttiopintoja, säveltapailua ja musiikin teoriaa sekä musiikin historiaa ja kuuntelua. 

Musiikkilukion paikalliset oppiaineet ja opintojaksot – Savonlinnan Taidelukio

Muiden lukioaineiden opiskelu

Laaja-alaisen kuvataiteen tai musiikin opintojen yhteydessä opiskelija opiskelee vinon pinon muita lukioaineita, koulussa puhumme yleislukioaineista. Nämä aineet ovat aivan samoja maan kaikissa lukioissa. Alla oleva linkki paljastaa oppiaineet ja niiden opintojaksot.

Yleislukioaineet – Savonlinnan Taidelukio

Pakollisten opintojaksojen vähennysoikeus

Savonlinnan Taidelukiossa opiskelija voi halutessaan jättää opiskelematta 16 opintopisteen verran pakollisia opintojaksoja. Tämä oikeus on vain erityistehtävälukioissa. Perusteena se, että tällainen opiskelija saa erittäin laadukkaan opetuksen esim kuvataiteessa, musiikissa tai urheilussa ja siksi opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut tämän oikeuden oppilaitoksen järjestämisluvassa.

Vähennyksiä ei saa tehdä täysin vapaasti. Jokaista lukion oppiainetta tulee opiskella vähintään puolet tarjolla olevista pakollisista opintojaksoista. Sellaisissa aineissa, joissa pakollisia opintoja on vain 2 op., vähennysoikeutta ei saa käyttää. Lisäksi ylioppilastutkintoon sisältyvässä aineessa, kaikki pakolliset opinnot tulee opiskella.

Opintojakson valinta

Taidelukiossa 1. vuosikurssin opiskelijoiden työjärjestykset tehdään valmiiksi siten, että peruskoulusta lukioon siirryttäessä opiskelijat ei tarvitse tällä päätään vaivata. Eka lukiovuoden aikana opiskelija tutustutetaan kurssitarjotintoimintaan (wilma). 

Toisen ja kolmannen lukuvuoden aikana työjärjestykset tehdään opiskelijoiden edellisenä keväänä tekemien esivalintojen perusteella. Esivalintavaihe tehdään rehtori- ja opinto-ohjaajavetoisesti. Opiskelija voi tässä vaiheessa keskittyä niihin aineisiin, joita aikoo sisällyttää yo-tutkintoonsa. Lisäksi hän voi tässä vaiheessa jättää valitsematta pakollisia opintoja (vähennysoikeus).

Toisen ja kolmannen lukiovuoden aikana opiskelija voi milloin vaan muuttaa työjärjestyksiään. Hän voi myös valita opintojaksoja naapurilukiosta (Savonlinnan lyseon lukio) oman wilmansa välityksellä.

Opinto-ohjaaja sekä rehtori ja apulaisrehtori auttavat opintojaksovalinnoissa, jos oma pähkäily ei riitä.